Q and A RAC / HVAC |Compressor, Capacitor, Suction Ice, Overload AC ?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Q & A in Urdu and Hindi

Q # 1: AC k uper jitny ampere likhy hoty ha agar us sy zyada ampere ly to kya masla ho sakta ha?

Ans : Agar AC service hony wala ho ya Gas zayda dal di jay ya Compressor ka Capacitor weak ho to AC zayda Ampere ly ga.

Q # 2 : Kya AC k compressor ma Overload lagti ha?

Ans : Kuch AC ma Comany lga k hi bhejti ha or khuch ma nahi hoti lekin ham lga sakty ha.

Q # 3 : AC bohat zayda ampere ly raha ha Breaker tip ho raha ha?

Ans : Agar apka AC kahi sy short circuit ha ya compressor khrab ha to wo zyada ampere ly ga or breaker tip ho jy ga .

Q # 4 : Agar Suction pr Ice a jy to kya masla ho sakta ha?

Ans : Agar AC Service hony wala ho ya mosam thanda (cool) ha to head pressure zyada hony sy bi Ice a jy gi or and blower ki fan speed slow ha to bi Ice a jy gi .

Q # 5 : 1 ton 1.5 ton 2 ton  ko kon sa Capacitor lagy ga?

Ans : List k liye click kry Click here for capacitor details.

Q & A in English

Q # 1: If AC take more ampere then what we should do?

Ans : If AC take more ampere then we should check that AC need service or not and check his Compressor Capacitor that weak or not and if Gas is over then we face this problem.

Q # 2 :What we can attach Overload on AC compressor?

Ans : Yes we can attach overload on AC compressor Some Company Attach but some not attach overload with Compressor.

Q # 3 : AC take more Ampere and Breaker trip again and again?

Ans : If AC is Short circuit or Compressor is Damage then we can face this Problem we should check ampere with meter.

Q # 4 : If we see Ice on suction then what we should do ?

Ans : If AC need Service and we use AC in cool weather then we can face this problem and if blower motor speed is low then we can face this problem we should high speed blower motor.

Q # 5 : 1 ton 1.5 ton 2 ton which capacitor we can attach?

Ans : for capacitor details Click here for capacitor details.


Watch video Q & A

You should read it :

375 total views, 9 views today

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *