RAC/HVAC Question and answer in Hindi and English |fully4world - Fully4world

RAC/HVAC Question and answer in Hindi and English |fully4world

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Q and A in Hindi

Q #1 : Kya ham AC ma 100 Feet Pipe lga sakty ha ?

Ans : G ha Laga sakty ha par us sy Compressor py load pary ga agar AC 1 ton ya 1.5 Ton ka ha to us ma na lagay. AC ampere bi zyada ly ga 

Q #2 : Kabi Kabi AC raat ko cooling karta ha or Din ma bar bar trip hota ha Kyu ?

Ans : Jab hmary Compressor ka Capacitor Weak ho jata ha to aisa masla dekhny ko milta ha is ka capacitor change krny sy ye masla theek ho jy ga. Lekin kabi kabi low voltage ki waja sy bi AC trip hota ha.

Q #3 : Rac / Hvac ma kon sy tool Istmal Krty ha ?

Ans : is kam k liye jo Common Tool ha uski list k liye Link py click kry.

Tools List

Q #4 : Gas Release karty waqat AC ON karty ha ya OFF ?

Ans : Gas release karty waqat AC OFF hi rakhty ha jab Gas release ho jy dono L Key valve open ho jay to phir AC ON krna chahiye.


Q and A in English

Q #1 : What We can Attach 100 Feet Pipe with AC ?

Ans : Yes we can attach But this make some problems that AC take more Amperes if AC is 1 ton or 1.5 ton then we don’t should attach 100 feet pipe.

Q #2 : Sometimes your AC cooling at night and Trip again and again at Day ?

Ans : Sometimes weak the capacitor of your Compressor then we face this problem we should his Capacitor then this problem will solve But Sometimes AC trip with voltage low problems .

Q #3 : Which types of Tools use in RAC / HVAC ?

Ans : In this field which types of tools use you can see Tools list Click on link.

Tools List

Q #4 : When we Release Gas from Outdoor then AC should be Turn ON or Turn Off ?

Ans : when we release the Gas then AC should be Turn OFF when Gas will Release then AC should ON.

Watch video Q and A.


You should read it :

486 total views, 3 views today

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *